Kuchenne Rewolucje w Ujsołach to sukces. Biała Choina ma...

    Kuchenne Rewolucje w Ujsołach to sukces. Biała Choina ma klientów. Magda Gessler pomogła ZDJĘCIA

    JAK

    Dziennik Zachodni

    Aktualizacja:

    Dziennik Zachodni

    Kuchenne rewolucje w Ujsołach
    1/10
    przejdź do galerii

    Kuchenne rewolucje w Ujsołach ©TVN

    Są emocje. Zobaczymy, co nam z tego wszystkiego wyjdzie - powiedział Dziennikowi Zachodniemu pan Sławek tuż przed emisją Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler, które zawitały w progach prowadzonego przez niego wraz z żoną Zajazdu w Strażnicy w Ujsołach na Żywiecczyźnie. Po programie pan Sławek powiedział: - Odcinek podobał się. Wszystko było tak jak w rzeczywistości. Nie żałujemy, że wzięliśmy udział w Kuchennych Rewolucjach. Dzisiaj jego restauracja to Biała Choina. Ma zmieniony wystrój i serwuje dania, które wreszcie są smaczne.
    W trzecim odcinku 15 sezonu Kuchennych Rewolucji mogliśmy zobaczyć jak znana restauratorka Magda Gessler stara się postawić na nogi nieciekawie zaaranżowany i omijany przez turystów z daleka Zajazd w Strażnicy w Ujsołach. To niewielka, ale bardzo malownicza miejscowość w Beskidzie Żywieckim.

    CZYTAJCIE TEŻ:
    Kuchenne Rewolucje w Ujsołach

    Swego czasu pan Sławek, przejeżdżając przez wieś, zobaczył ofertę wynajmu restauracji, zakochał się w tym miejscu i postanowił sprawić żonie niespodziankę – wynajął lokal. Miał nadzieję, że żona będzie zachwycona, że będą mogli robić coś wspólnie i na własny rachunek.

    Kuchenne rewolucje w Ujsołach WIDEO




    Jednak jego żona, pani Kasia, daleka była od zachwytu. W programie przyznała, że w przeciwieństwie do męża wcale nie lubiła gotować, a w pewnym momencie poczuła się opuszczona, że wszystko spoczywa na jej głowie - kuchnia, bar, do tego wychowywanie dziecka. Brak klientów i częste nieobecności pana Sławka, który znikał na całe dni pod pretekstem załatwienia czegoś, zostawiając żonę samą w restauracji, doprowadziły do sytuacji, że pani Kasia i pan Sławek zaczęli myśleć o rozwodzie.

    Zobacz galerię

    Ostatnią deską ratunku dla ratowania nie tylko podupadającego biznesu, ale także związku okazały się Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler. Na początku znana restauratorka nie zostawiła na właścicielach i ich lokalu suchej nitki - ostrej krytyce poddała nie tylko to, jakie menu serwuje Zajazd w Strażnicy, ale także wystrój lokalu i kwestie czystości. Jednak dzięki poradom Magdy Gessler Zajazd w Strażnicy dość szybko zmienił się w restaurację Biała Choina ze smacznym menu opartym na swojskim, regionalnym jedzeniu.

    CZYTAJ KONIECZNIE
    KOMU POMOGŁY KUCHENNE REWOLUCJE MAGDY GESSLER

    - Nie żałujemy, że wzięliśmy udział w Kuchennych Rewolucjach. Program był kręcony na początku grudnia. Od tego czasu zauważamy, że częściej odwiedzają nas turyści ze Śląska i Małopolski, którzy dowiedzieli się o nas z internetu. Przy okazji Kuchennych Rewolucji rozreklamowana została także nasza mała miejscowość - stwierdził po emisji programu pan Sławek.

    Czytaj także

      Komentarze (6)

      Dodajesz komentarz jako: Gość

      Dodając komentarz, akceptujesz regulamin forum

      Liczba znaków do wpisania:

      zaloguj się

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Polecamy

      Ślązacy (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 7 / 1

      Byliśmy w Ujsołach przejazem. Urocze miejsce. Wstąpiliśmy do Białej Choiny. Jedzenie bardzo dobre. Polecamy ten lokal. Gospdarzom życzymy wsztystkiego najlepszego. Tak trzymać!

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      dziwi mnie

      wiem (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 5 / 3

      ze takie proste rzeczy sa obce "biznesmenom" nastawionym jedynie na zyski, bo nie ma tu wielkiej filozofii, scenariusz jest zawsze taki sam, i to "och" ze zdziwienia na zwrócenie uwagi na...rozwiń całość

      ze takie proste rzeczy sa obce "biznesmenom" nastawionym jedynie na zyski, bo nie ma tu wielkiej filozofii, scenariusz jest zawsze taki sam, i to "och" ze zdziwienia na zwrócenie uwagi na regionalna kuchnie... restauracja to nie tylko pizza albo kebab...zwiń

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Zajazd Biała Choina-Ujsoły

      Janusz (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 9 / 1

      Fajnie że im się wszystko udało-życzę dużo dalszych sukcesów.

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      kuchenne dno

      kazek (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 2 / 26

      wstrętny babsztyl, bez elementarnej kultury poucza innych, a polskojęzyczny DZ reklamuje go - czas na repolonizację mediów!


      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Babsztyl?

      gosc (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 20 / 2

      Dzięki tej Pani przynajmniej widzimy jak nas karmią i jaki jest poziom higieny w restauracyjnych kuchniach. Bo czyste kuchnie można policzyć na palcach.

      Autor komentarza nie dodał zdjęcia
      Zrepolonizuj sobie religię

      zenek (gość)

      Zgłoś naruszenie treści / 13 / 10

      Bo jak na razie, to modlisz się do Żyda - podobnie, jak cała reszta Europejczyków.
      Polonizacja powinna też objąć prezesa, bo na razie po polsku zdania nie potrafi sklecić, ten ruski przybłęda.

      Najnowsze wiadomości

      Zobacz więcej

      Najczęściej czytane

      DZ poleca

      Wideo

      Gry On Line - Zagraj Reklama