W Chorzowie rozpoczęła się nowa edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery” marki Prymat Gastroline i Roberta Sowy.
Zobaczcie zdjęcia:
Podczas spotkań młodzi adepci sztuki kulinarnej dowiedzą się m.in.: jak łączyć ze sobą produkty, jak przyprawiać, żeby wydobyć i podkreślić smak przyrządzanych potraw. Wiedzę na ten temat uczniowie zdobywają od Roberta Sowy, jednego z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, znanego restauratora oraz osobowości medialnej.
W tegorocznej edycji uczniowie będą mieli okazje nauczyć się, jak przyrządzać potrawy z kuchni samego mistrza kulinarnego – np. zupę hiszpańską z chorizo i oliwkami, pierś z kaczki z jabłkami i rodzynkami czy deser – kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami. Wszystkie dania powstaną przy użyciu aromatycznych przypraw marki Prymat Gastroline oraz produktów marki Smak.
Podczas każdego z 12 spotkań wyłaniany jest laureat konkursu „Kulinarny Talent Roberta Sowy", który swoje możliwości zaprezentuje podczas wielkiego finału na targach Euro Gastro, najważniejszych i największych targach branży HoReCa. Konkurs otwiera furtkę do przyszłej kariery w branży gastronomicznej.
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
COP24 w Katowicach: Jakie są cele Szczytu Klimatycznego?
COP24 w Katowicach: Arnold Schwarzenegger o ochronie środowiska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?