Inicjatorkami wielkiego gotowania, w ramach projektu Śląsk od Kuchni były rudzianki - Małgorzata Hadała oraz Magdalena Nieradzik.
- Jesteśmy zafascynowane Śląskiem - jego kulturą, obyczajami, a że uwielbiamy gotować, to również kuchnią - twierdzi Małgorzata Hadała, współinicjatorka warsztatów kulinarnych, które odbyły się w Rudzie Śląskiej.
Wszyscy kucharze korzystali oczywiście z przepisów i porad doświadczonych gospodyń - dla nich kuchnia śląska jest czymś naturalnym.
*Codziennie rano najświeższe informacje z woj. śląskiego prosto na Twoją skrzynkę e-mail. Zapisz się do newslettera
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?