Tradycja prażenia ziemniaków, boczku, cebuli i kiełbasy sięga 200 lat i znana jest w całej okolicy.
Podczas festiwalu rozdano ponad 1000 porcji ziemniaczanego przysmaku. Na jeden kociołek zużyto 160 kilogramów ziemniaków, 25 kilogramów kiełbasy, 15 kilogramów boczku, 15 kilogramów cebuli, 3 duże główki kapusty oraz pieprz i sól.
*Plebiscyt Młoda Para 2012 ZOBACZ ZDJĘCIA KANDYDATÓW
*Budowa dworca w Katowicach: Hala, perony ZDJĘCIA i WIDEO
*Debata o Śląsku: Semka kontra Smolorz ZDJĘCIA i WIDEO
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?